portretfoto.vierkant.lowres.jpg

Lisa Praster
Fotografe

Lisa Praster is een 28-jarige fotografe, woonachtig in Amsterdam. 

Lisa is opgegroeid in een klein dorpje in Gelderland: Bennekom, en is op haar 18e verhuisd naar de hoofdstad om haar liefde voor fotografie te kunnen nastreven.
In 2016 is zij afgestudeerd aan de Fotovakschool te Amsterdam, waarna zij haar fotografische carriere heeft doorgezet in binnen- en buitenland.

Vanaf dat moment is ze werkzaam geweest in verschillende takken van de fotografie, waaronder mode-, portret, interieur- fine art- en uiteindelijk haar grootste liefde: documentaire fotografie.
In 2016 heeft zij haar eerste expositie kunnen vormgeven in de Rotterdamse Stadsschouwburg voor haar project ‘Neglect’. In deze serie wordt de verwaarlozing van eenzame ouderen in Moldavie laten zien, om zo Stichting Ouderenzorg Moldavie onder de aandacht te brengen.

 

Later heeft zij haar fine art fotografie kunnen tonen in verschillende exposities, waaronder de StARTup Art Fair in Los Angeles in 2020, en kijkt zij uit naar opkomende exposities in SIILK GALLERY in Athene en haar deelname aan de groepsexpositie in het Fotonostrum Museum in Barcelona (onderdeel van het jaarlijks ‘Worldwide Photography Gala Awards’). 

 

Haar grote liefde voor fotografie en reizen combineert zich met haar interesse in maatschappelijke onderwerpen. Voordat zij haar overstap maakte naar de Fotovakschool begon Lisa haar studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht, waar ze haar Propedeuse heeft behaald. De combinatie van haar interesses zorgt voor visueel aantrekkelijke verhalen die zij nodig acht te vertellen aan haar publiek. 

zsike portret_edited.jpg

Erzsabet Anna Hajde
Make-up/hairstyliste

Ezsebet Anna Hajdu (Zsike) is een 34 jarige make-up en haarstyliste. Ze is geboren in Debrecen, in het oosten van Hongarije, waar ze graphic design heeft gestudeerd. Vervolgens heeft ze haar studie doorgezet aan de Universiteit van Nyiregyhaza (‘Visual Culture and Environmental Design’) en zodra ze dit had afgerond besloot ze haar carriere op te bouwen in het buitenland.

 

Ze verhuisde in 2012 naar Nederland, en aangezien ze altijd al gefascineerd was door mode en het werken achter de schermen, besloot ze een studie te volgen tot professioneel make-up styliste. 
Haar passie voor kunst en styling was altijd al aanwezig, en nu besefte ze zich ook nog eens de kracht van make-up: de mogelijkheid om anderen te helpen met hun uiterlijk, en daarmee zijn/haar eigen schoonheid te (her)ontdekken. 

Ze is van mening dat communicatie en sociale interactie essentieel is, en is daarbij ook geinteresseerd in conceptuele kunst en de impact daarvan. 

 

In Nederland studeerde ze in Amsterdam (Art of Colors) en Rotterdam (Jolange Opleidingsinstituut). 
Ze werkt met fotografen voor concept- mode- en andere fotoshoots, videoclips en korte films.


The Beauty of Company is voor haar een uitzonderlijke kans om te participeren in een interdisciplinair project – niet alleen als make-up styliste, maar ook als persoon dat geinteresseerd is in maatschappelijke onderwerpen.