Het project:
The Beauty of Company

Welkom bij The Beauty of Company. Een sociaal-maatschappelijk project met als doel: vermindering van eenzaamheid onder ouderen. Hier kunt u een kijkje nemen in het verloop van ons project; wat doen we nu precies, waarom doen we dit, en wat heeft het tot nu toe gebracht? Lees en kijk met ons mee.

1X1A6532.jpg

Verwendag

In de zomer van 2021 zijn wij gestart met dit maatschappelijke project door (eenzame) ouderen een fijne dag te bezorgen. Dit doen wij door middel van een zogenoemde ‘verwendag’, waarbij we een middagje langskomen om ze eens flink in de watten te komen leggen.  Op zo’n moment hoeft mevrouw even helemaal niks te doen. Ontspannen. 

Wij gaan op bezoek bij senioren die moeite hebben met het ontvangen van complimentjes en persoonlijke aandacht, en daardoor het gevoel hebben die aandacht weg te willen wuiven.

Daarbij komt dat de pandemie van het afgelopen anderhalfjaar ervoor zorgt dat veel senioren zich afgesloten voelen van de buitenwereld. Dit lijkt ons een perfect moment om deze verschrikkelijke tijd te doorbreken met iets positiefs. 

Al is het maar voor een dag.  

Met deze dag willen we hen niet alleen laten zien hoe mooi ze zijn en mogen zijn, we willen ze ook een dag bezorgen die ze niet snel meer zullen vergeten.

Tijdens deze dag krijgt de persoon in kwestie een gezichtsbehandeling, wordt zij professioneel opgemaakt en worden er professionele portretfotos gemaakt in hun eigen huis. Persoonlijke aandacht en het aanhoren van mooie verhalen horen hier natuurlijk ook bij. 

Naast deze portretfoto’s zal een documentaire gemaakt worden van het verloop van deze dag. 

Deze documentaire zal wat meer vertellen over de persoon in kwestie: hun woonomgeving, hun dagelijkse routine, hobby’s... simpelweg hun leven op dit moment. 

Wat heeft hun gemaakt tot hoe ze nu zijn? Welke objecten in huis zijn van persoonlijke waarde? Wat gebeurt er met iemand als de volledige aandacht eens bij hun ligt?

1X1A6517.jpg
1X1A6296.jpg

Ons doel

Het doel van dit project is simpel. We willen ouderen een fijne dag bezorgen die ze niet snel meer vergeten. Veel ouderen geboren in de jaren ’30 en ’40 nemen zelf vaak de moeite niet meer om zich mooi te maken, en cijferen zichzelf snel weg. Deze mensen zijn onze levende geschiedenis, en verdienen het om zo nu en dan in het zonnetje gezet te worden. 

Met dit project willen we ons publiek tonen dat het niet veel geld, tijd of moeite hoeft te kosten om onvergetelijke momenten te creëren. 

Uiteindelijk willen we ervoor zorgen dat de senioren voortaan niet meer de  neiging hebben om de persoonlijke aandacht en verzorging weg te wuiven, maar de rust te vinden om dit in de toekomst te kunnen blijven ontvangen — en daarmee te kunnen accepteren dat zij er ook nog mogen zijn.

kleurpalet2.png
1X1A6616.jpg

Neem een kijkje in ons project...

Klik op de huisjes om de verschillende documentaires te
bekijken en om meer te weten te komen over de
verschillende senioren die wij hebben bezocht.
Elk huisje staat voor 1 van onze senioren!

Political-Map-of-Europe-Blank.png
hungary-outline-map.png